Per Vandrup

KFUM Spejderne Lundehus Gruppe

Opstillet for:

KFUM Spejderne Lundehus Gruppe

KFUM Spejderne Lundehus Gruppe er en gruppe i Ryparken Lundehus området oprettet 1947. Gruppen tæller ca. 50 medlemmer, og man kan blive medlem fra man er 3 år. Gruppen holder møder i Lundehus Kirke, Strødamvej 1, og Ungdomsgården Lyngbyvej 180.

Familiespejder er for dem, der er ikke er startet i skole endnu, med forældre, og møder afholdes hver anden lørdag kl. 10 – 12. Fra man er begyndt i skolen, er man til møde om tirsdagen, enten i Kirken eller på Kroen (Ungdomsgården).

Man tager på weekendture og sommerlejr. hvor datoer meldes ud.

En af gruppens primære hytter er Saltruplejren, i nordkanten af Grib Skov.

Lokalt arrangerer man Skt. Hans Fest ved Emdrup Sø, er i med i Torvefesten på Lundehus Torvet, og deltager til sommer i Spejdernes Lejr, i Hedeland ved Roskilde, sammen med ca. 40.000 andre spejdere.

En stor del af møderne foregår udendørs, og man er altid velkommen til at komme og prøve at være med.

Interessegruppe:

Børn, unge, idræt, kultur og fritid

Opstillingstekst:

Jeg har været opstillet i 8 år til Bispebjerg Lokaludvalg. De første 4 år var jeg suppleant, fordi jeg ikke havde tid til at passe jobbet. Hen over perioden ændrede det sig, da jeg fik bedre tid, og jeg rykkede op i systemet, men under min periode som suppleant var jeg aktiv i lokaludvalgets Bymiljøudvalg. I 2018 sagde jeg så ja til at blive rigtigt medlem af Lokaludvalget, og blev valgt.

Min baggrund for at gå ind i arbejdet er, at Bispebjerg Lokaludvalg husker, at Bispebjerg Bydel går helt over til Ryparken, og det er der heldigvis godt observans på. Jeg er opstillet af KFUM Spejderne, Lundehus Gruppe, er barn af Ryparken og kommet der hele mit liv, så jeg betragter mig som repræsentant for hele området som kaldes Ryparken – Lundehus.

Spejderarbejdet i resten af bydelen, og hele København, samt idrætsforeningers forhold kender jeg ret godt, idet jeg i 24 år var medlem af Folkeoplysningsudvalget, hvor jeg også skulle varetage alles interesser. Det vil sige, jeg kender arbejdsgangene i kommunen, kender en del af politikerne, der sidder i Borgerrepræsentation og på hvilke steder man skal trykke, når noget skal ordnes.

Det der for mig er vigtigt, er at vi tages seriøst på rådhuset, idet vores høringssvarsvar og andre kommentarer altid er konstruktive, og ikke blot afvisende, selv om de godt kan være meget bestemte.

Det er vigtigt at man vil deltage i 2-3 interne møder om måneden, samt borgermøder, særlig infomøder. Husk det er ikke en ære at sidde i lokaludvalget, det er et arbejde for din bydel. Hvad kan vi blive bedre til?  At melde klart ud om vi kommer, eller ej, således at vores suppleanter kan indkaldes.

Jeg har mod på en periode mere i Bispebjerg Lokaludvalg, hvor jeg vil arbejde for fornuftige løsninger for alle i bydelen, argumentere med løsninger i stedet for blot svare: Det vil jeg ikke have. Samtidig skal vi også huske, at vi er en del af hele København.